KOMPLET ZA ZAŠČITOVsakemu novemu aparatu brezplačno priložimo komplet za zaščito pri izvajanju defibrilacije. Možno pa ga je tudi naročiti posebej. Po eni strani omogoča dobro izvedbo temeljnih postopkov oživljanja (TPO) in defibrilacije (DEFI), po drugi pa povečuje varnost reševalcev pred morebitno okužbo.


Komplet je sestavljen iz naslednjih elementov:
CPR MASKA


Za umetno dihanje.

Je veliko bolj učinkovita, varna in higienska kot robček ali kos tkanine.


  • Pokrije hkrati nos in usta.
  • Pnevmatski rob se lepo prilega obrazu, da zraka ne izgubljamo med obrazom in masko.
  • Nepovratni ventil za varnost pred okužbami: zrak prepušča le v sme pacienta. nazaj pa ne.
  • Dodan raztegljiv distančnik, da reševalcu ni treba biti tako blizu obraza ponesrečenca, hkrati pa lažje opazuje, ali se prsni koš pacienta ob vpihu dviga in potem spušča.
  • Priključek za kisikovo jeklenko.: Če med oživljanjem pridejo reševalci, lahko nadaljujejo z oživljanjem, ne da bi menjali masko. Na obstoječo masko samo povežejo cev kisikove jeklenke.
  • Elastika, s katero lahko masko fiksiramo na pacientov obraz.
  • Praktična zaščitna škatlica

  
ŠKARJE


Škarje za rezanje povojev, gaz, bandaž, oblek....

Imajo zaobljene konice, kar povečuje varnost, ko moramo zelo hiteti.BRITVICA

Del kompleta, ki ga priložimo vsakemu novemu defibrilatorju, je tudi britvica - majhen, a včasih nujen pripomoček pri uporabi defibrilatorja, ki bi moral biti takoj pri roki.

Elektrode pri vseh modelih AED defibrilatorjev imajo samolepilno plast, ki jo zalepimo na določen predel prsnega koša. Pri poraščenih moških je treba na teh mestih najprej odstraniti dlake, sicer se elektrode ne bodo dovolj dobro zalepile.

Tudi če nimamo pri roki vode, je britvica dovolj. Hiter poteg z britvico lahko sicer iritira kožo, a to ni nič proti temu, da lahko rešimo življenje.


 
ZAŠČITNE ROKAVICE


Del kompleta je tudi par zaščitnih rokavic, ki se uporablja v zdravstvu za preprečevanje prenosa okužb.


Še posebej nam pridejo prav, če moramo s prsti odstraniti tujek iz ust pacienta, da osvobodimo dihalno pot ali pa imamo pred sabo tudi ranjenega pacienta, ki krvavi.