SAMARITAN 350P
   

Defibrilator SAMARITAN 350PSrčni spodbujevalnik Samaritan 350P je osnovni oz. standardni model AED defibrilatorja.

Proizvajalec HeartSine HeartSine Technologies, Velika Britanija

Uporaba je nadvse enostavna, pri tem nas vodijo jasna glasovna navodila iz vgrajenega zvočnika v slovenskem jeziku.

Aparat nas vodi skozi ves postopek defibrilacije. Analizira kardiološko stanje pacienta in pove, če je elektrošok potreben ali ne. Potreben je samo še pritisk na gumb v obliki srca, ki začne utripati v trenutku, ko je šok priporočljiv.

Aparat je popolnoma varen:
  • Ne more nas prehiteti: Dokler ne prilepimo elektrod na pacientov prsni koš, ne nadaljuje z zvočnimi navodili, ampak ponavlja prejšnji korak in nas tako počaka, če se nam zatakne.
  • Če zazna, da elektrošok ni potreben, pove: "Elektrošok ni potreben". Elektrošoka v tem primeru ne moremo sprožiti, tudi če bi pomotoma stisnil na gum za elektrošok.
  • Če zazna, da je elektrošok potreben, pove: "Elektrošok priporočen. Pritisnite na rdeči utripajoči gumb ZDAJ." Šele v tem trenutku se rdeči gum v obliki srca prižge in začne utripati in šele zdaj je ta gumb aktiven, prej ni.                                                           
Pomoč pri srčni masaži: Po izvedenem elektrošoku se zasliši metronom, ki nam pomaga določiti pravilen ritem pri srčni masaži (pritiskanju na prsni koš).

Vsebuje komplet baterijo in elektrode. Na vsaki elektrodi je označeno, kam jo zalepimo.

AED External link opens in new tab or windowkvalitetni defibrilatorji HeartSine Samaritan so med najmanjšimi in najlažjimi na svetu. Dodana je torbica za zaščito in lažje prenašanje, ki je pred uporabo ni treba sneti, da ne zgubljamo dragocenega časa.

Po raziskavah proizvajalca je ta model najbolj prodajan AED defibrilator na svetu.

Ta aparat ima zelo nizke stroške vzdrževanja.